Stinsen brinner… Filmen alltså

Originaltitel: Stinsen brinner… Filmen alltså
Regissör: Anders Eriksson och Claes Eriksson
Manus: Anders Eriksson och Claes Eriksson
Språk: Svenska
Land: Sverige
År: 1991
Längd: 104 minuter

Frågan är hur mycket av mitt höga betyg beror på nostalgi. Jag tror att det kan vara ganska mycket, men jag är dessutom fullt övertygad om att den är så pass bra som jag påstår.

När järnvägsstationen i Svedum ska läggas ner får stinsen Axel Hansson (Anders Eriksson) för sig att han ska låtsas som att stationen alls inte är nedlagd. Till en början går det rätt bra och ett par hängivna resenärer väntar tålmodigt, men allt eftersom fler och fler kommer för att undersöka stationslokalen och se ifall den passar deras syften blir det svårare att hålla illusionen vid liv.

Som vanligt när det gäller Galenskaparna & After Shave så är det humor som står på dagordningen. De är duktiga på historier, de är duktiga på karaktärer och de är faktiskt roliga. Då är det svårt att inte uppskatta Stinsen brinner.

Filmen hålls ihop med en rad välskrivna och välframförda sånger som alla passar i sammanhanget. Det är en musikal, det bör man vara medveten om. Flera av sångerna har sedan länge fastnat i mitt minne och kommer förmodligen vara fastetsade där för evigt.

Stinsen brinner är bland det bästa Galenskaparna & After Shave gjort och garanterat den bästa långfilmen. Det är alltid läge att se den!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. Maria: Det är ju vår film så… :)

    Ante: Bjäfs! Klockren femma vet jag inte heller i och för sig, men den är mer femma än fyraochenhalva. Jag kanske har mer nostalgiska relationer till filmen också, kan man tänka.

    Kalle: Japp, var ett tag sedan. :)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!