SSK05

I helgen ägde för första gången Stockholms spelkonvent rum. Åtminstone första gången sedan Stockon gick i graven 1999, men å andras sidan tror jag inte arrangörerna vill förknippas med tidigare konvent i området.
Jag var hur som helst där och höjde standarden på konventet.

Konventet ägde rum på Cybergymnasiet i Nacka, oerhört häftiga lokaler, men väldigt avsides, något som jag tror konventet fick lida lite för.
Jag hade raggat upp skjuts och fick åka med SkuD (tack så jättemycket!), något som nog var tur, annars hade det blivit dyrt och jag hade garanterat åkt vilse. Dessutom hade jag flörtat till mig nycklarna till en lägenhet vilket gjorde att jag fick sova gott om nätterna. Tack Magnus!

Jag arrangerade och spelledde Fenix Dungeon of Doom tillsammans med en Magnus, en stor uggla, en chrull och en Feliath. Arrangemanget var visserligen bra placerat (mitt emot receptionen) men det var likväl inte särskilt mycket folk, något som var en genomgående trend på konventet. Sammanlagt kanske det var 300 personer.
Dungeon of Doom gick förstås bra och vi råkade, föga förvånande, ha ihjäl samtliga modiga äventyrare.

Konventet var i sig rätt mysigt och jag tror det var en bra start för arrangörerna som ändå lyckades skrapa ihop ett konvent på knappa två månader om jag förstod allt rätt.
Det var ett par saker som var mindre bra, dels att konventet låg väldigt avsides och otillgängligt, vilket jag redan nämnt. Dels att det lilla konventet var utspritt på ett stort område utan någon naturlig samlingsplats eller genomfart. Det var egentligen bara en renodlad spelbutik där förutom Science fictionbokhandeln som hade med sig en klase brädspel. Riktigt dåligt med brist på affärer.
Kiosken var rätt okej, halvhyggliga priser (förutom de absurda priserna på kokt korv) men det var inte sällan saker tog slut eller tog lång tid.

I övrigt verkade arrangemangen överlag bra. Rollspelsarrangemangen var alla systembundna och vad jag hörde var de välgjorda. Riotminds, Rävspel och Rävsvans förlag var alla representerade med folk på plats.
Steve Jackson, Monkey Games och SARZ brädspelsbar var där och livade upp tillsammans med Dungeons and Dragons Miniatures som fortfarande är rätt skojigt.

Jag tror på det här konventet. Arrangörerna är duktiga och erfarna och verkar seriösa, och det ska mycket till om de inte lyckas få till ett riktigt och återkommande konvent i kungliga hufvudstaden. Så länge de fixar bättre lokaler och fler arrangemang/butiker så ska dt nog inte vara några problem att locka folk.
Vi ses nästa år eller på nästa konvent!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!