Replicant

Originaltitel: Replicant
Regissör: Ringo Lam
Manus: Larry Riggins och Les Weldon
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2001
Längd: 101 minuter

Jag läste sammanfattningen tidningen hade av den här filmen. Den verkade så dålig att jag var tvungen att se den. Jag blev verkligen inte besviken.

En seriemördare – The Torch (Jean-Claude Van Damme) – härjar i en godtycklig amerikansk stad. Han är svårfångad men när forskare berättar att de kan göra en genetisk kopia av The Torch tar polisen Jake Riley (Michael Rooker) chansen och låter klonen (Jean-Claude Van Damme) hjälpa honom i jakten.

Handlingen är enormt dålig och innehåller så många logiska luckor (som man stör sig på) att det kanske skulle kunna vara världsrekord. Dialogen är som bäst urusel och karaktärerna känns inte det minsta trovärdiga. Problemet med Replicant är att den inte är så dålig att den är rolig, den är helt enkelt bara dålig.

Jag tänker inte ödsla mer av varken er eller min tid genom att utveckla varför Replicant är bland de sämsta filmer jag sett, kanske till och med den sämsta. Undvik den, för sjutton.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Det är ju recensioner som denna som gör att man vill se filmen, uppmaningen ”undvik den, för sjutton” eggar ju mera till att se den än att undvika den, men det är väl människans natur, precis som att texten ”please dont put out tent on fire, we are sleeping here” kan förvandla vilken liten flicka som helst till pyroman för en kväll ;)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!