One Hour Photo

Originaltitel: One Hour Photo
Regissör: Mark Romanek
Manus: Mark Romanek
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2002
Längd: 96 minuter

Jag har varit nyfiken på One Hour Photo ett bra tag och nu fick jag äntligen möjlighet att se den. På gott och ont.

Sy Parrish (Robin Williams) arbetar med fotoframkallning och har gjort så i 20 år. Han har följt flera flera familjer sedan de blev familjer, bland andra familjen Yorkins. Sy Parrishs arbete har blivit en besatthet som till slut kostade honom jobbet. Då upptäcker han en hemlighet om familjen Yorkins…

One Hour Photo är konstig. Jag är verkligen tänd på temat. Fotografier och besatthet är häftigt, både var för sig och tillsammans. Det knepiga är här att det inte blir särskilt intressant. Handlingen är för platt för att vara ett drama och för lam för att vara en thriller. Det är jättesynd.

Robin Williams fungerar oväntat bra i den allvarliga huvudrollen – en fräsch omväxling mot de vanliga komedierna han brukar göra. Hans skådespeleri är bra, men det räddar tyvärr inte filmen.

Jag ville verkligen gilla One Hour Photo. Jag ville verkligen att filmen skulle leva upp till mina förväntningar och utnyttja temat till det yttersta. Den började lovande men blev mest pannkaka. Den är knappt värd tiden den tar att se och har ni förväntningar på den ska ni nog inte se den.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!