Ode till feberyran

Klockan är två och jag är uppe och dricker vatten. En stunds klarhet avbryter det intensiva feberyrandet som tog sin början så snart jag lade huvudet på kudden. Timmarna i febertöcknet fyllde jag tydligen med Sjuttonde förlaget. Jag har avfärdat bokidéer, konstaterat att andra är klara för tryck. De författare som protesterat (däribland jag själv) har avlägsnats och avfärdats som konspiratörer. Att de färdiga texterna bara är några sidor och behandlar ämnen jag inte förstår mig på eller vet något om är inte ett hinder. De stora framgångar feberns logik erbjuder tycks hopplösa att motstå.
     När jag så går och lägger mig igen, känner jag hur frossan kommer krypande igen. Nacken värker, till råga på allt. Trots det omöjliga i att somna om gör jag det, vaggad till sömns av två Panodil.
     När jag, för många år sedan, körde truck på ett färskvarulager kunde jag fastna i ett yrande tillstånd, snarlikt det febern ger. Tänderna borstade och huvudet mot kudden kände jag hur stresshormonerna ökade i takt med tvånget att parkera trucken rätt. Eftersom den var kvar på lagret blev uppgiften omöjlig att utföra och således krävdes andra strategier för att få ro.
     Den typen av avledning fungerar mycket dåligt på febern däremot och därför liknar det kanske mer mina post-fest yranden. Förr (vilket beror mer på bristen på arrangerade fester och mindre på att det skulle gått över) kunde jag ligga i vakuumet mellan sömn och vakenhet i en tom lägenhet och störa mig på att alla gäster vägrade gå hem. Detta alkoholinducerade yrande framkallade i det närmaste panik. Festen var ju slut, varför går folk inte hem? Detta hallucinerande fanns bara en bot mot: att sova av sig ruset, men det var förstås lättare sagt än gjort.
     Ingetdera är särskilt konstruktivt, men medan det är lätt att förbanna febern och allt den ställer till med (även om den i sig gör nytta), gav den mig den här gången hjälp att layouta (i mitt huvud) bokomslag som de facto kan bli aktuella under året. Dessutom är det lite lockande att se vad sjutton hjärnan ska hitta på härnäst.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!