Notting Hill

Originaltitel: Notting Hill
Regissör: Roger Michell
Manus: Richard Curtis
Språk: Engelska
År: 1999

Det är kärlek på gång i London. Här är filmen som gjorde den blåa dörren till en turistattraktion. Och den kanske ger hopp till alla de som suktar efter filmstjärnor…

Livet var enkelt innan Anna Scott (Julia Roberts) vandrade in i William Thackers (Hugh Grant) bokhandel. Hon handlade en bok och försvann sedan ur hans liv igen. Trodde han.
En tid senare springer de på varandra igen, den här gången är William så hygglig att han häller juice över henne, men som den brittiska gentleman han är erbjuder han henne att byta om hos honom. Hon tackar honom med en kyss som nog förvånar henne mer än honom. De börjar ses, men det är inte alltid så enkelt med en profithungrig press och konstiga vänner.

Handlingen är med andra ord ganska enkelt. Det är samma gamla ”Romeo och Julia”-stuk på det som i vilken kärlekskomedi som helst. Jag kanske är knäpp men jag tycker rätt bra om sådana filmer. Så även den här.

Det är en klassisk kärlekskomedi och vid det här laget bör Julia Roberts veta vad hon gör, det har ju blivit några stycken för hennes del.

Men, jag tycker det är svårt att recensera kärlekskomedier. Jag tycker de är rätt bra, men det brukar inte vara något extraordinärt att sätta fingret på. Så är det även här.
Se den om ni gillar kärlekskomedier, låt bli om ni inte gör det.
Så enkelt är det.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!