Music and Lyrics

Originaltitel: Music and Lyrics
Regissör: Marc Lawrence
Manus: Marc Lawrence
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2007
Längd: 96 minuter

Music and Lyrics är den senaste i raden romantiska komedier med genrens kung, Hugh Grant.

En avdankad 80-talspopartist, Alex Fletcher (Hugh Grant), får ett erbjudande om att spela in en singel med den nya stjärnan Cora (Haley Bennett) om han kan presentera en ny låt som faller den unga artisten i smaken. Med hjälp av den förvirrade fritidspoeten Sophie (Drew Barrymore) som egentligen bara var där för att vattna blommorna skriver de en känslosam popballad. När Cora börjar ställa större krav på låten knakar det i fogarna mellan Alex och Sophie.

Music and Lyrics är till mångt och mycket en ordinär kärlekskomedi. Den följer den vid det här laget kända dramaturgin, med en platt historia utan eftertanke men med mycket känslor. Det gör den rätt bra. Problemet är att även om jag gillar kärlekskomedier (stena mig inte!) så kan de inte få så högt betyg om de inte inför något nytt. Det gör inte Music and Lyrics. Historien funkar dock bra för formatet vilket är en förutsättning.

Den är dessutom rätt rolig. Hugh Grant är bra på att spela den här typen av roller, ”snälla” killar med humor och självdistans. Music and Lyrics är bara en ny dag för Hugh Grant på kontoret. Drew Barrymore är okej, hon är inte min favorit men hon gör ändå rollen bra. Även hon följer mallen för romantiska komedier.

Så, omdömet blir ändå något positivt. Det är en trevlig kärlekskomedi efter alla regler som går att följa. Inget ovanligt och inget nytt. Man kan se den här eller nästan vilken annan kärlekskomedi som helst.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!