Litteraturtidskrifter

I min jakt på några vettiga litteraturtidskrifter att börja prenumerera på tänkte jag köpa lösnummer av de jag känner till och recensera dem här på bloggen. Jag känner nämligen att Dagens nyheters kultursidor inte räcker för mig längre, de är bra för nyheter men deras djup är inte jättestort. Således är jag på jakt efter en tidskrift eller två vars fokus inte nödvändigtvis är på det aktuella utan på det djupgående. Något som kan ge intressanta infallsvinklar och öppna upp ögonen för sådant jag inte läst eller tänkt på tidigare.

Så, jag har skaffat ett nummer var av Aiolos, ViLäser och 00Tal (varav den sista verkar ha mest potential så här initialt) och jag har några till i åtanke, men jag vill ändå höra vilka litteraturtidskrifter ni kan rekommendera mig att kolla upp.

Första recensionen kommer snart och blir av ViLäser. Bara så att ni vet.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Jag köpte senaste numret av 00-tal idag, det om kritikens situation. Har läst kanske 25 sidor hittills, och det verkar lovande. Svårt att säga hur mycket av det som kommer just av numrets tema, dock.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!