Hjulet

Originaltitel: Das Rad
Regissör: Chris Stenner, Heidi Wittlinger och Arvid Uibel
Manus: Chris Stenner, Heidi Wittlinger och Arvid Uibel
Språk: Tyska
År: 2003

Runt omkring oss för stenarna samtal med varandra… Men det går väldigt långsamt.


Hjulet är en animerad kortfilm om två stenar. De följer jordens och människans utveckling och diskuterar den här nya uppfinningen… Hjulet tror jag det kallas.
Men deras samtal tar tid, de är ju trots allt stenar, så medan de diskuterar ser man hur allting förändras runt omkring dem.

Det här är en underbar kortfilm. Animeringen passar perfekt till det slöa, men samtidigt hetsiga, som skaparna vill förmedla. Rösterna till de två stenarna, Hew och Kew, känns otroligt sympatiska, och jag kom på mig själv med att sitta och oroa mig för att de två stenarna skulle råka illa ut.

Det är svårt att recensera kortfilmer på ett lämpligt sätt, så jag nöjer mig med att uppmana alla att se den om de får möjlighet. SVT sänder den lite då och då.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!