Hair High

Originaltitel: Hair High
Regissör: Bill Plympton
Manus: Bill Plympton
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2004
Längd: 78 minuter

Hair High var en av filmerna jag missade på Norrköpings filmfestival 2005. Jag har sedan dess försökt att se den och kom äntligen till skott. Tyvärr var det en stor besvikelse.

Cherri (Sarah Silverman) och Rod (Dermot Mulroney) är skolans mest populära personer och självskrivna som balens drottning och kung. När Spud (Eric Gilliland) dyker upp som ny i skolan och till råga på allt förnedrar Cherri sätter Rod honom på att vara Cherris slav, annars kommer det gå illa för Spud. Men den märkliga situationen gör förstås att Spud och Cherri till slut börjar komma överens.

Den övergripande handlingen passar mig väldigt bra, misstänker jag. Det är en klassisk kärlekshistoria med vissa gotiska drag. Det som däremot förstör handlingen är den otroligt låga nivån på ”skämten” och de bisarra dragen (som jag förvisso borde gilla) som drar ner Hair High till en nivå som nästan får mig att sluta titta. Detta tillsammans med teckningsstilen som i stilbilder är rätt ball men som i rörliga bilder bara blir pannkaka gör förstås att jag inte kan annat än säga att mina förutfattade meningar om filmen inte alls stämde överens med verkligheten.

Tyvärr, måste jag ändå säga, är inte Hair High en film som passar mig och tyvärr kan jag inte rekommendera den annat än till de med ganska hög tolerans när det gäller fåniga flippade saker (till skillnad från bra flippade saker som är bra).

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Låter ju som taget urmitt liv ju, sagan om hur Misha förslavade slaven… Kanske inte riktigt filmrecept på verkligheten men ändå… :P Åååh, jag saknar norrköpings filmfestival! Här får man liksom WA Shortfilm festival…

  2. Jag har ju varit en dålig filmfestivalsbesökare, men det står på min 101-lista att jag ska på en så det är bara att bita i det sura äpplet. Det lär vara bättre väder hos dig! :P

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!