Du & jag

Originaltitel: Du & jag
Författare: Jan Stenmark
Utgivningsår: 2008
Tryckår: 2009
Originalspråk: Svenska
Sidantal: 190
Förlag: Kartago
ISBN: 978-91-86003-012

Man säger ofta ”Åh, vad dumt…” och himlar med ögonen åt humor som egentligen är rätt smart, men som liksom fördummar sig själv genom sitt uttryck och sina poänger. Jag tror aldrig jag gjort så så många gånger som när jag läste Jan Stenmarks Du & jag.

I Du & jag har Jan Stenmark läst 1960-talskärleksserier och bytt ut replikerna mot elaka, ironiska eller dumma kommentarer, precis som han i vanliga fall brukar gå till väga, med andra ord. Jag anar inget tema och ingen röd tråd, men det gör inte särskilt mycket – det är inte tänkt att vara någon sammanhängande helhet. Risken är förstås stor att det bara känns flummigt om röd tråd saknas, men jag tycker Du & jag fungerar av den enkla anledningen att den håller en jämn nivå och går väldigt snabbt att ta sig igenom.

Och för att ta ett exempel på hur det kan se ut:

Det är fantastiskt roligt och de allra flesta serierutorna får mig att skratta eller sucka. Jag uppskattar den här typen av humor och det måste vara väldigt tacksamt att syssla med den eftersom det blir lite som sådana där tävlingar som tidningar kan ha, där det är ett foto och man ska fylla i pratbubblorna. Det är så, rakt igenom. Mycket bra.

Boken kostar 39 spänn på Adlibris så ni har ingen ursäkt att inte beställa den. Så, ge er iväg till Adlibris.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!