Die Hard 2

Originaltitel: Die Hard 2
Regissör: Renny Harlin
Manus: Walter Wager, Steven E. de Souza och Doug Richardson
Språk: Engelska och spanska
Land: USA
År: 1990
Längd: 124 minuter

Die Hard 2 är, som namnet så tydligt avslöjar, uppföljaren till actionklassikern Die Hard.

Återigen tvingas Los Angeles-polisen John McClane (Bruce Willis) in i ett terroristdåd. Den här gången har skurkarna invaderat en flygplats där en skurkkändis (Franco Nero) ska landa och styr all kommunikation. Trots att John McClane blir motarbetad av polisen med kapten Lorenzo (Dennis Franz) i spetsen, ger han inte upp sin kamp mot terroristerna.

Om handlingen var enkel i föregångaren blir det nästan fånigt här. Första filmen passar bättre för karaktären John McClane, i tvåan är hans spelrum och valfriheten större vilket lätt blir tråkigt.

Skådespeleriet är under all kritik, även om Bruce Willis fortfarande gör sin jobb.

Det är nästan överflödigt att skriva mer. Die Hard 2 är betydligt sämre än ettan och definitivt inte värd tiden den tar att se.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Jag håller inte riktigt med, men samtidigt gör jag det. Skillnaden mellan dig och mig är att jag tycker att tvåan är ungefär så bra du tycker ettan är och tvärtom. Jag gillar grejen med flygplatsen samt att det faktiskt händer en del oväntade grejer. Sedan är det ju som det är med filmer av det här slaget :)

  2. Hmm, enkel handling? Den har ju åtminstone en fet vändning. Sedan är det ju ”Die Hard 2” och inte ”En midsommarnatts dröm” så det är ju inte en invecklad handling man är ute efter.

    Jag tycker att den leverar allt man förväntar sig: Onda ondingar, en bitter Bruce Willis, klichéer, humor och rejäla actionscener.

    Men, så har jag ju premiärbiljetter till Die Hard 4.0 ikväll också, så jag gissar att jag kanske diggar genren lite mer än vad du gör :)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!