Dag 03 – Dina föräldrar

Det här inlägget är en del av En månads bloggande.

Namn: Anna Sofia Lindgren (född Larsson)
     Ålder: 62 år.
     Utbildning och yrkesliv: Din mamma Anna utbildade sig till läkare och har arbetat som det under hela sitt liv. Hon trivs med det och har uträttat sitt värv mycket förtjänstfullt, något både medarbetare och patienter ofta uttryckt. Den relativt nära förestående pensionen oroar henne inte av den enkla anledningen att det inte fallit henne in. Jobbet är hennes liv.
     Favoritminne med dig: När du tog studenten med föredömliga betyg efter tre år på naturvetenskapligt program. Anna såg lite av sig själv i dig och hoppades att du på något sätt skulle kunna ta vid när hon en dag skulle gå bort.
     Egentlig åsikt om dig: Att du valde att gå vidare som något så världsfrånvänt som inredningsdesigner var ett hårt slag för din mamma och hon håller dig ensamt ansvarig för att hon ledsnat på sitt jobb. Trots det älskar hon dig och har väl insett att alla barn kan visa sig vara hopplösa. Det skulle aldrig falla henne in att prata med dig om det här och kanske reda ut det, ens för hennes egen sinnesfrids skull. Ni hade kunnat resonera fram till att ni trots allt inte är samma person och att era drömmar sedan länge vandrat åt olika håll.

Namn: Sven Adrian Lindgren
     Ålder: 66 år.
     Utbildning och yrkesliv: Pappa Sven är outbildad och har försökt jobba med precis allting han kommit på, även om det ofta resulterat i att han varit hemma med dig och din nästan tio år äldre syster. Han har aldrig kallat sig för hemmaman trots att det i princip är den funktionen han haft hemmavid. ”Entreprenör” kallar han sig själv. ”Dagdrivare” var den beskrivning din mormor ofta tillskrev honom.
     Favoritminne med dig: Ditt första ord. Pappa. Det var på en promenad i solskenet en vårdag. Din syster gick bredvid och berättade om sin skoldag medan du jollrande och skrattande betraktade världen ur dina blå ögon. Det var det stoltaste ögonblicket i Svens liv och det var då han byggde upp fantastiska drömmar om att föra långa, intelligenta samtal med dig.
     Egentlig åsikt om dig: Du är inte din syster och har inte varit annat än en belastning från den dagen du sade ditt första ord. Du är inte heller Natalie Wood.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!