Boende…?

Ibland kommer jag till punkter då jag faktiskt inte förstår. Jo, det är säkert, det händer ibland. Ta den här bilden här till höger som exempel.
”Inget konstigt med den” tänker ni säkert. Nej, det tänkte jag också när jag sett liknande skyltar tidigare, så det är inget att skämmas för.
Idag fick jag dock ett infall (anfall kanske är bättre ord) och gjorde en snabb analys av det som stod på skylten. ”Gäller ej boende och varutransport”. Det är ju inte så märkligt. Men vi tar det en gång till för säkerhets skull. ”Gäller ej boende och varutransport”.
Skylten säger alltså att man inte får åka där, undantaget varutransporter och de som bor…

All respekt för de hemlösa.*
Men allvarligt talat. Hur många är det som inte är boende? Eller okej, hur många hemlösa har moped, motorcykel eller bil?

Den där skylten exkluderar alltså ingen. Starkt jobbat vägverket eller vilka ljushuvuden det nu var som formulerade det som står på skylten. Det gjorde ni grymt bra…

Tack till Maria som tog bilden!

* Det är väl bäst att vara politiskt korrekt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!