Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit

Originaltitel: Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit
Regissör: Steve Box och Nick Park
Manus: Nick Park, Bob Baker, Steve Box och Mark Burton
Språk: English
Land: Storbritannien
År: 2005
Längd: 85 minuter

Till slut blev det en långfilm om lerfigurerna Wallace och Gromit. Den hade mycket att leva upp till med tanke på kortfilmernas storhet.


Wallace och Gromit har slagit sig in på grönsaksskadedjursbekämpning med sitt företag ”Anti-pesto”. Deras metoder är snälla och uppfinningsrika – som vanligt.
En dag upptäcker dock grannskapet att ”Anti-pestos” metoder inte håller alla hungriga gnagare borta, för en stor grönsaksälskande inkräktare har gjort sig känd i den lilla staden och hotar dess årliga grönsakstävling.

Handlingen – precis som det mesta i filmen – går helt i linje med tidigare filmer om det legendariska radarparet. Även om historien är ny är det inget som direkt överraskar och det ser jag som ett plus. Handlingen bjuder dessutom upp till många ”vuxna” skämt trots att det är en barnfilm (familjefilm?) och det är det som gör att jag med gott samvete kan sätta det betyg jag gör.
Filmen är nämligen så pass rolig, så pass bra och så pass ”Wallace och Gromitig” som den borde vara. Humorn är perfekt, vilket ändå måste ses som det viktigaste.
Jag rankar det här som den bästa animerade familjefilmen på väldigt väldigt länge.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!