Inheritance

På grund av den här filmens bristfälliga spridning saknar jag flera uppgifter om den och kan heller inte erbjuda någon bild eller affisch som hör ihop med den.

Originaltitel: Inheritance
Regissör: Anders Eideberg
Manus: Uppgift saknas
Språk: Ryska
Land: Ryssland
År: 2005
Längd: 11 minuter

Inheritance är en svenskproducerad film om en rysk mans sista stund i livet och hans barndomsminne.

Filmen handlar, som sagt, om en rysk mans sista stund i livet. Till en början ligger han i en säng, men efter en stund får han en ingivelse och går till en byrå där han fiskar upp en teckning och en fluga i en flaska. Därefter är det en tur till barndomen som beskriver hur han plågar ihjäl en fluga under stort leende, bland annat.

Handlingen i sig är inte mycket att orda om. Den är knappt alls och långa utdragna inzoomningar på den plågade flugan kändes makabra, trots att det bara är en fluga.
Den ska visst ha något att göra med en Pär Lagerqvist-dikt (har tyvärr inte hittat vilken, då den läses upp på ryska, textas på engelska och det är svårt att hitta dikterna som jag bara vagt kommer ihåg på engelska) men kopplingarna var otydliga för mig.

Filmens styrka var däremot utseendet. Först och främst var den helt i svartvitt, något som passade utmärkt. För det andra så var det rätt sparsamt möblerat. Sängen och byrån var de enda möblerna i första rummet. Ett bord och en pall var de enda möblerna i ett andra rummet. I övrigt var det kala väggar, kalt golv. Vädligt stämningsfullt. Fast det var ändå de ärkeslitna miljöerna, både på byggnader och på prylarna som gjorde mest intryck.

Fast näh, jag förstår varför den inte har nått så många ögon…

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!