Bokklappar

Julen har precis vandrat ut genom dörren och lämnat ett spår av tomma Aladdin-askar, paketsnören och alldeles för många knäckta nötter. På något sätt kan jag inte tycka att det är lite skönt att det är så snabbt överstökat, även om jag hade väldigt väldigt trevligt. Det är liksom lagom med två dagar, sen packa ihop och vila upp sig till nästa år.

Hur som helst, jag tänkte egentligen bara skriva om de bokrelaterade julklappar jag fick. Från min syster fick jag Hanna Hellquists Karlstad zoologiska som min syster tyckt att jag skulle läsa länge länge. Jag fick dessutom originalet av framsidan till Om essäer som ska få hedersplatsen på väggen så snart flytten är färdig. Av mormor fick jag två Tove Jansson-böcker och en hög andra (hon har lovat att jag ska få plocka böcker när de flyttar). Av min sambo fick jag The Great Penguin Bookchase (som kan skådas här nedan). Det är ett stort och matigt frågesportspel om litteratur. Kan tyckas enkelt för en litteraturvetare, men jag kollade ett par av frågorna och det är sannerligen inte enkelt. Jag förväntar mig att bli förnedrad samtidigt som jag lär mig ännu mer om litteratur. Någon som vill spela?

För övrigt gav jag bort The Road (i svensk översättning), Sex grader (så även den) och Hey Dolly till min kära syster, och Om essäer till alla andra.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!