Intressanta länkar, vecka 51

 • Akademiblogg, Peter Englund
  Nu står det klart att Peter Englund ämnar blogga i egenskap av Svenska akademiens ständige sekreterare. Kul och spännande på sitt sätt och jag räknar med att han klarar att hålla en lämplig nivå på det. Rid i vind.
 • Filmcensuren vill ha 18-årsgräns, DN.se
  Det är nog trots allt dags att lägga ned Biografbyrån nu. Inför regeln att är man under 15 eller 18 eller någon annan lämplig med godtycklig ålder så ska man ha målsmans tillstånd eller vuxet sällskap oavsett film.
 • Eric Cartman Singing – Poker Face – South Park – 2009, YouTube
  South Park är i vanliga fall inte min tekopp, men ibland får de till det. Som nu: Cartman sjunger Lady Gaga och det är fantastiskt.
 • Ökänd Auschwitz-skylt stulen, DN.se
  Om man helt bortser från det ambitiösa i att stjäla en enorm järnskylt så framstår dådet inte bara tramsigt och ur ett historiskt perspektiv förfärligt. Spontant känns det ju som att Lech Walesa har fel och att det borde vara ideologiskt. Jag har förstås ingen koll på undre världen, men det känns som en ganska svår pryl att kränga vidare.
 • Andreas Malm: Trots brandhotet sover de rika länderna, DN.se
  Och de fortsatte sova tills mötet kunde konstateras vara ganska fruktlöst. Att det ska vara så svårt att förstå att det inte finns någon poäng i att skydda sina intressen om det inte finns någon värld att ha sina intressen i.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

 1. Jag måste säga att jag har svårt att förfasas över den där Auschwitzstölden. Jag menar, varenda människa vet ju att det finns nazister där ute, så när någon frågar ”Vem kunde vara så respektlös?” finns det ett väldigt uppenbart svar. Det faktum att folk fortfarande förnekar Förintelsen känns avsevärt jävligare än att en bit historiskt järnskrot stulits.

  1. Nå, man kan förfasas för att skylten som historisk symbol bör vara där den hör hemma. Annars är det möjligt att minnena efter andra världskriget och förintelsen sakta demonteras och glöms bort och förintelseförnekarna får rätt. Järnskrotet i sig har förstås inget värde och det är därför det känns tämligen uppenbart det är en ideologisk stöld.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!