Intressanta länkar, vecka 49

 • Alliansen satsar mindre på kulturen, DN.se
  Jag känner mig inte särskilt förvånad givet den politik de fört på senare tid. Och kulturen förtjänar att satsas på.
 • Dags för världen att gå från kunskap till handling, DN.se
  Sverker Sörlin tar i sin essä upp en del av det som finns att läsa om klimathotet och om hur vi måste börja förvalta den kunskap vi faktiskt har om hur vi ska lösa det här.
 • Nobeltipset, Lyrans Noblesser
  Jag är visserligen intresserad av nobelpriset och skulle gärna vara med i tävlingen, men jag kan för lite för att det ska vara någon poäng och jag ogillar att wikipedia-fuska (vilket hade varit alternativet för att jag skulle ha en chans). Ni kanske är bättre än jag och vill ta chansen?
 • Självbiografi som politisk strategi, DN.se
  Det här är ganska uppenbart egentligen, och problemet är egentligen att de i egenskap av politiker förväntas agera på ett sätt och i egenskap av författare (vilket de inte är, i många fall) förväntas agera på ett annat.
 • Årtiondets bästa filmer – rösta!, Aftonbladet
  Vid sådana här omröstningar är det pinsamt uppenbart hur dålig spridning vissa filmer har. Det är alltid och ofrånkomligen de mest sedda filmerna som hamnar högst.
 • Vilken är den mest älskade svenska boken?, Du är vad du läser
  Lika ofrånkomligt kommer den här listan att domineras av vitt spridda böcker snarare än kvalitetsböcker. Jag hoppas jag har fel och att ni hjälper mig att se till så jag har det genom att rösta på bra böcker.
 • Radion tystnar i protest, DN.se
  Och aldrig har det varit så skönt att lyssna på reklamradio…
 • Continuity: A Flash Puzzle Platformer
  Continuity är ett litet klurigt flashspel som, om jag inte hade haft så mycket att göra, hade kunnat stjäla enormt mycket tid.
 • Delta i nästa novellantologi!, Catahya
  På Catahya ska de sätta ihop en novellantologi. Kul idé som jag ska överväga att delta i.
 • Hon gör långfilm utan att fråga någon om lov, DN.se
  Även om det finns en poäng i att få någon att satsa på ens projekt är det ballt när folk gör verklighet av sina drömmar. Jag hoppas filmen blev bra.
 • Shagged by a rare parrot – Last Chance To See – BBC Two, YouTube
  Programmet Last chance to see verkar rätt ballt, men det är framförallt den här sjukt söta fågeln som får mig mållös – hur glad den ser ut när den… Ja… Juckar mot fotografens nacke…

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

 1. Kul att rösta på filmerna och upptäcka att jag endast la min röst på den mest populära filmen två gånger och att de filmer jag röstade på var rankade jättelågt. Men å andra sidan, Aftonbladet, vad ska man säga…

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!