Intressanta länkar, vecka 48

 • Aglet, wikipedia
  I ett avsnitt av Phineas and Ferb höll de en musikgala för att uppmärksamma den lilla plast- eller metallbiten som sitter längst ut på skosnören så att de inte ska tvinnas upp. Aglet på engelska, dubb på svenska. Det är bra att lära sig nya saker.
 • Sverker Lenas: Kultur som motnatur. Våra naturberättelser måste avgiftas., DN.se
  I sin krönika diskuterar Sverker Lenas ekokritikens roll, och det är både intressant och tänkvärt. Någon dag ska jag skriva ett utförligare inlägg om ekokritik.
 • Gärna konkurrens – men inte på böcker, Svensk bokhandel
  Jag är för oinsatt för att egentligen ha någon åsikt (vilket inte nödvändigtvis behöver hindra mig) men jag tycker det är en intressant diskussion.
 • Världen har fått konkurrens från virtuella Azeroth, SvD
  ”Alltför ofta beskrivs ’World of Warcraft’ som ett rollspel på nätet, eller som ett MMORPG (förkortning av ’massively multiplayer online role-playing game’). Men det är mycket mer än så.” skriver Nicklas Lundblad. Och han har fel World of Warcraft är bara ett rollspel på nätet, men ett förbaskat bra och mångsidigt sådant. Men det saknar den frihet som jag skulle kräva av det om det vore en virtuell värld i mitt tycke.
 • Kultur gör människor friskare, SvD
  Vad bra! Då har jag ett långt och fattigt liv att se fram emot! Heh, heh…
 • Debatt om klimatet, SVTPlay
  Debatt handlade senast om klimatet och hur man ska lösa det förestående hotet. Oroväckande många ignorerar problemet till förmån för sitt eget välbefinnande (så även jag i vissa fall).

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!