Intressanta länkar, vecka 45

 • Är dokusåpan bra för affärerna?, SvD
  Nya reklamdokusåpan Ullared visar folk som spenderar tiotusentals kronor i ren besatthet, Gekås VD påstår att den visar folksjälen. Fyfan.
 • Antropologen Lévi-Strauss död, DN.se
  Jag kom först i kontakt med Claude Lévi-Strauss när jag och ett par kamrater skulle hålla en liten genomgång av strukturalismen på Litteraturvetenskap 2. Han föreföll mig vara en intressant typ som man kanske borde läsa något ordentligt av. Jag är dock inte säker på om jag diggar strukturalismen.
 • vad är kultur, Google.se
  Ett stycke narcissism: om man googlar på ”vad är kultur” är Vad är kultur? fjärde träffen. Det är ballt och märkligt men framförallt är det trist att artikeln är så gammal och dålig.
 • Skänkes: 30 000 böcker, VF.se
  I ett annat universum där jag inte haft så mycket just nu hade jag ringt på en sekund.
 • Nihilistisk Folkeparti
  Danmark fortsätter att odla politiska avarter. Nihilistisk Folkeparti tillhör de mer intressanta (inte nödvändigtvis i positiv bemärkelse) och skriver bland annat att: ”NFP har valgt at sætte fokus på et stigende og uacceptabelt problem: Virkeligheden. Virkeligheden er en medieskabt symbolsk forblændelse, som giver befolkningen netop de illusioner om formål og mening, der er nødvendige for, at nogen gider at udføre deres meningsløse sisyfosarbejde.” Fantastiskt!
 • Några av dessa kulturbloggar kommer att nomineras till Stora Kulturbloggpriset, Kulturbloggen
  Jag har blivit nominerad till Stora Kulturbloggpriset – Roligt! – men det är i kategorin Filmbloggar vilket känns lite märkligt med tanke på att jag oftast skriver om litteratur eller kultur i allmänhet och har försökt dra ned på filmartiklar. Så kan det gå, så nu får vi se hur det går. Jag hyser inga större förhoppningar just för att det här inte är en renodlad filmblogg.
 • Malin Ullgren: Det luktar skämt. Vänsterns satirbloggar blir allt verkligare.
  Jag väljer att inte kommentera den här krönikan, bara uppmärksamma er på den: den handlar om skämtande och politik.
 • The Map of Humanity, Joey DeVilla
  Någon har tagit sig tiden att göra mänskligheten som en karta. Bland många roliga saker finner vi en mängd platser vid namn Hollywood utspridda över kontinenten Hedonism, samt både Mexiko City och Tjernobyl på ön Fool’s Paradise. Jag vet inte hur mycket tanke som ligger bakom (eller vem som ligger bakom) men det är ett rätt ordentligt arbete.
 • Robins Hollywoodfruar, del 1, SVTPlay
  I pratshowen Robins har de fått ytterligare en titt in i de svenska hollywoodfruarnas fantastiska liv.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

6 Comments

  1. Jag tänkte det också och det hade varit asballt, men som sagt – vi är nog inte ensamma om att ha tänkt det. Men tjena vad mycket böcker. Det är ofattbara mängder. :D

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!