Intressanta länkar, vecka 38

 • Mannen under trappan, del 1 av 4, SVTPlay
  Marie Hermansons roman Mannen under trappan har filmatiserats och första avsnittet bådade riktigt gott. Otäckt och sänds söndagar, 21.15 i SVT1.
 • Krav på förbud mot Tintin i Frankrike, SvD
  Tintin i Kongo är i blåsväder igen och som vanligt ropas det efter censur istället för information. Det borde inte vara så svårt att informera om varför albumet ser ut som det gör, dess kontext och hur den kan ses idag.
 • Niklas Wahllöf: Vilse i världen. ”Svenska Hollywoodfruar” en skräckupplevelse., DN.se
  Niklas Wahllöf har här skrivit den bästa TV-krönikan jag någonsin läst och den handlar om höstens snackisprogram, det gräsliga Svenska Hollywood-fruar. Jag älskar Gabriel García Márquez-flörten.
 • Swedish writers battle over storytelling, guardian.co.uk
  Brittiska Guardian har uppmärksammat den svenska litteraturmanifestdebatten, men vad har sommaridyllen på bilden med det att göra, kan man undra.
 • ”Sveriges radikala elit har blivit den nya överheten”, DN.se
  Jag är inte så förtjust i uttrycket ”ignorance is bliss” och traditioner för traditionernas skull. Det verkar Göran Hägglund vara.
 • Klockren!
  För att dämpa min ilska över länken ovan fortsätter jag med en kass ordvits.
 • Därför stoppar vi SD:s valannonser, Aftonbladet
  Mycket rabalder har det blivit kring Aftonbladets ställningstagande, men jag förstår inte varför. Bara för att alla får uttala sig enligt yttrandefriheten behöver man väl inte bereda ett forum för någon annans åsikter?
 • Dansk julkalender stoppas, Skånskan.se
  ”Kalenderns producenter tyckte annars att det var en strålande idé att skapa en julkalender, inspirerad av den amerikanska tv-serien M*A*S*H, med animerade dockor som handlade om danska soldater som stationerats i landet Problemistan, där mycket tid går åt till att röka hasch”. De är inte riktigt kloka, de där danskarna. Tock, tock, tock. Som Obelix hade uttryckt det.
 • H*A*S*H 3, YouTube
  Och här kommer barnprogrammet så ni får döma själva. Generellt sett bör man nog komma ihåg att det inte blir barnprogram bara för att det är tecknat eller dockor…
 • Skänk mig en röst!, Krysantemum.se
  Alla ni som har vägarna förbi konstnärsbutiken Gredelin i Norrköping, gå in en kortis och lägg en röst på min begåvade lillasysters porträtt av Joyce Carol Oates.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

3 Comments

 1. Det känns inte bra när jag måste tänka i tio sekunder innan jag fattar ”klockren.” Och tack för länkningen igen, bror! :) Puss

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!