Intressanta länkar, vecka 37

 • Photoshop contests: Marvel/Disney Hybrids, worth1000.com
  Efter Disneys köp av Marvels seriefigurssamling kom följande fantastiska tävling som renderade många sköna bilder på Marvel/Disney-hybrider.
 • Stella Artois Commercial with Theremin, YouTube
  Den här ölreklamen bygger helt på surrealistiska filmer från 1920-talet och släktskapet med filmer som Den andalusiska hunden är tydligt. Ballt och vågat, men jag blir inte sugen på öl.
 • 5 Real Life Soldiers Who Make Rambo Look Like a Pussy, Cracked.com
  Det sägs ofta att verkligheten överträffar dikten och även om jag tycker det är jättetråkigt i vanliga fall kan jag inte låta bli att roas av denna artikel om soldater som på många sätt är hårdare än de actionhjältar vi ser på film.
 • Spex och måstelåtar i Björn Skifs nya show, DN.se
  Björn Skifs kan tyckas en aning malplacerad bland mina favoriter, men jag har allt sedan jag var liten beundrat denna fantastiska show-artist. Det vore riktigt ballt att åka på den nya föreställningen som sätts upp om och med honom.
 • Mårten Blomkvist: ”Fyra miljarder dollar talar. Disney skadar konstnärligheten.”, DN.se
  En mycket välformulerad krönika om Disneys imperiums hot mot kreativiteten. Om det dessutom stämmer som han skriver – ”[Pirates of the Caribbean 4] var ett av de åtaganden som gjorde att [Johnny] Depp inte kunde medverka i särlingen Terry Gil­liams återupptagna försök att filma ’Don Quijote’.” – är det det sugigaste som hänt i filmvärlden på mycket, mycket länge.
 • Er det fredag?
  Denna enkla, men ändå geniala sida är oumbärlig för den arbetande människan. Fantastiskt rolig i all sin enkelhet.
 • Family Guy – I did not care for the godfather, YouTube
  Tyvärr en jättedålig upptagning, men jag påminns ofta av detta underbara Family Guy-klipp där de diskuterar Gudfadern. ”It insits upon itself.”
 • Läsplatta ger novellen ny framtid, SvD
  Jag är sjukt ambivalent inställd till läsplattorna. Å ena sidan är det ballt att de är på gång i stor utsträckning och jag tror att det kan ge utrymme för större bredd i läsningen, å andra sidan är jag osäker på om jag vill ha mitt bibliotek i en liten elektronisk platta. Jag måste nog skriva en egen artikel om det där i framtiden.
 • Manifest för ett nytt litterärt decennium – Appendix, DN.se
  Manifestförattarna kommer med ett tillägg och jag gillar inte delar av punkt nio: ”Exploaterandet av levande och döda personers livshistorier i dagens svenska skönlitteratur leder romanen i en spekulativ och etiskt tveksam riktning. Sammanblandningen mellan biografi och fiktion undergräver förståelsen av såväl romankonsten som fiktionens egenart.”
 • Johnny Depp i ny piratfilm, SvD
  Mycket talar uppenbarligen för att Mårten Blomkvists rykte härovan stämmer. Jag gillar Pirates-filmerna och jag tycker Johnny Depp är grym i dem, men jag vill inte se en fyra och jag vill absolut inte se Johnny Depp i den. Han har definitivt bättre saker för sig än så, typ Terry Gilliams The Man Who Killed Don Quijote…

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!