Intressanta länkar, vecka 36

 • Disney köper superhjältar, DN.se
  Det bäddar ju för en ganska intressante Kalle Ankas jul. Å andra sidan är jag övertygad om att Disney äger betydligt mer än man vet om och vad som är nyttigt.
 • Personlighetstest – Kulturradion, SR.se
  ”Grattis! Du är ständigt i opposition. Du har pluggat väldigt länge och avhandlingen kommer. Kanske. Innan femtio. Din mentala hemstad är Berlin och du har någon gång i ditt liv färgat håret tulpansvart. Du var ironisk innan den ironiska generationen och dina barn är döpta efter medlemmarna i Velvet Underground. Du lyssnar i hemlighet på Beyoncé.”
 • No Google Day, nej tack, TDH.se
  Google målas ofta upp som riktiga skurkar, men jag har svårt att känna mig orolig. De tjänster de levererar är inte bara bra, de är överlägset bäst. Och som TDH skriver, när de inte är bäst och man inte kan lita på dem så är det dags att byta. Knappast innan.
 • How 20 popular websites looked when they launched, Telegraph
  Saker händer snabbt på nätet och vissa av sidorna är inte så fantastiskt gamla. Lyckligtvis blir sidorna både snyggare och mer användarvänliga. Whitehouse.gov är nog favoriten.
 • Mega Shark vs Giant Octopus trailer, Youtube
  Första gången jag såg den här fantastiska trailern trodde jag att filmen var ett skämt, men enligt IMDB hade den premiär i maj.
 • Pirat i ny stass, DN.se
  Att spelen snyggas till rör mig inte särskilt (jag känner ingen nostalgi inför pixlar) men jag tycker att det är jätte-jättebra att företagen ser till att göra gamla spel tillgängliga på enkelt sätt genom tjänster som Steam, exempelvis.
 • 11 september-annons drogs in, DN.se
  Nå, det kanske inte var en så fiffig idé med annonsen då vissa är rätt känsliga, men jag tycker annonsen och diskussionen visar på något som verkar saknas och verkligen behövs i tider som dessa: perspektiv.
 • Odell dömd till dagsböter, DN.se
  Så fick Anna Odell så sitt straff och det kunde lika gärna varit en kronas böter. Det visar att hon får ta konsekvenserna av sina handlingar, och samtidigt att Stockholms tingsrätt inte är intresserad av sådant småtjafs som målet egentligen är.
 • Koldenius & Frid skriver läsarnas manifest, DN.se
  Det är modigt att ta på sig att skriva läsarnas manifest och som väntat är det en del saker som inte nödvändigtvis är så lätt att hålla med om. Och det är lika uddlöst som de andra manifesten, dessutom.
 • manifestation2, Expressen
  Fabian Kastner skriver intressant om att litteraturdebatten upprepar sig och det verkar onekligen som att han har en poäng. I mitt fall skyller jag på att jag inte brydde mig nämnvärt om litteraturdebatten för två år sedan.
 • Race for the Galaxy AI, Keldon.net
  För några veckor sedan tipsade jag om att man kunde spela Race for the Galaxy på nätet. Nu har det även kommit en AI-klient som faktiskt fungerar väldigt bra, även om det nog finns en del att slipa på. Kul!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!