Intressanta länkar, vecka 35

 • Dark Floors, Filmtipset
  Veckans skratt kom när jag läste om filmen som hade arbetsnamnet ”The Lordi Motion Picture”. Ja, finska monsterrockarna Lordi. Filmen i sig kunde nog varit okej, men kom igen…
 • Clippy Finally Messes With the Wrong Word Doc, Cracked.com
  Här kommer äntligen terapin för alla oss som någon gång brottats med Microsoft Words hjälpgem. Äntligen får det vad det förtjänar!
 • Translationparty
  Man kan ha väldigt roligt med väldigt små medel. Man skriver in en engelsk fras i Translationparty sedan översätter den fram och tillbaka mellan japanska och engelska tills den finner punkten där de översätts likadant. Det är inte ofta det slutar så bra. Men roligt är det ständigt.
 • Killinggänget gör självporträtt, SvD
  Jag har inte alltid varit imponerad av Killinggänget, men givet det Henrik Schyffert visade i Reclaim the 90’s och givet att de flesta mognat en del på varsitt håll så bådar det gott inför föreställningen. Jag undrar dock om jag kommer få möjlighet att se det.
 • Manifest för en olovlig litteratur, DN.se
  Inte långt efter förra veckans manifest dyker ett motmanifest upp. Båda manifesten har sina poänger och hela tanken med manifest bygger ju på ytterligheter. Jag hoppas debatten går vidare och möjliggör en intressantare litteraturscen och -kritik.
 • Woofer
  Jag är rädd att jag aldrig kommer förstå mig på twitter. Däremot är nya woofer betydligt mer förståeligt. Istället för att begränsa inläggen till 140 tecken måste man skriva fler än 1400 tecken på woofer. Betydligt bättre.
 • Ingrid Elam: ”Författarens dödssynd. Pengar inget man talar högt om.”, DN.se
  Det är fult att tjäna pengar på konst. Om man inte är utsatt för piratande, då är det fint. Ingrid Elam har en del intressanta poänger och själv skulle jag, eftersom jag när författardrömmar, föredra att kunna tjäna pengar på mitt skrivande utan att ses ned på. Faktiskt.
 • Jacksons död var dråp, SvD
  Så var det klart. Popkungens dödsorsak var överdos. Alla förvånade räcker upp en hand? Ingen? Märkligt…
 • Här är alla vinnarna, SvD
  TV-priset Kristallen delades ut igårkväll och föga förvånande tog Sveriges Television storslam. Mest glädjande var förmodligen Fredrik Skavlans vinster, men även På spåret och Kobras vinster värmde.
 • Noel Gallagher lämnar Oasis, DN.se
  Återigen (det här är verkligen att slå in öppna dörrar): Någon förvånad? Ingen? Märkligt…

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!