Intressanta länkar, vecka 33

 • Jonas Thente: ”Den glada vetenskapen. Humanioran kommer ut.”, DN.se
  Det är väl skönt att humanioran blivit lite mindre pretentiös, för få saker är så allvarliga att man inte kan ha glimten i ögat när man pratar om det. Det är en sund utveckling.
 • Berlusconi går till attack mot medierna, DN.se
  De enda som inte rättar in sig i hedersknyffeln Silvio Berlusconis led när han gör dumheter är de medier som han inte äger. Vilket är försvinnande få, men ack så viktiga.
 • http://www.this-page-intentionally-left-blank.org/
  En sida och ett projekt för att värna om och uppmana till lite stillhet i informationshysterin. Ett lovvärt initiativ som tyvärr snarare förfaller som en rolig grej än som något faktiskt verkningsfullt.
 • Anna Hallberg: ”Det är dags att göra upp med ”krönikörerna”.”, DN.se
  Ja, det är faktiskt lite tröttsamt med alla icke-författare som på grund av andra egenskaper när de släpper böcker tar strålkastarljuset från skönlitterära författare.
 • Blondinbellas överdrifter har inget med att tjäna pengar på bloggar att göra, TDH
  En rolig och intressant bloggpost om Blondinbella och möjligheterna att tjäna pengar på bloggar. ”’Bloggbubblan’ existerar inte. Eventuellt finns det en kvällstidningskonstruerad modebloggsbubbla, med drömmar om dagens outfit-poster som leder till hundratusentals läsare, gratisprodukter och månadslöner betalda av annonser som säljer sig själva.”
 • ”Vi har inte ljugit, bara förtigit att vi är Kepler”, DN.se
  Årets icke-nyhet i litteraturvärlden fick ”äntligen” sin lösning. Författarparet Ahndoril stod bakom pseudonymen Lars Kepler. Skriver man under pseudonym tycker jag att man kan få vara ifred, ärligt talat. Och jag läser fortfarande hellre något av dem själva än av deras pseudonym.
 • De nya piraterna, Ugglanyheter
  Magnus Uggla är arg (som vanligt) och med formuleringar som ”Jag blir hellre våldtagen av Pirate Bay än rövknullad av Hasse Breitholtz och Sony Music” är han helt klart värd att ta på allvar.
 • Fler hinder väntar Spotify, SvD
  Spotifys ersättningsnivåer verkar vara problematiska, men det borde ändå inte vara anledning för någon att lyfta sin musik därifrån om de ämnar tjäna några som helst pengar på den. De som tar bort sin musik kommer inte få fler skivor sålda, de kommer bli nedladdade mer.
 • Roberto Saviano hatar sin ”Gomorra”, SvD
  Tyvärr är det ett pris han får betala, kanske han skulle skrivit under pseudonym (som någon nyfiken pajsare kunnat avslöja och därmed signerat Savianos dödsdom?).
 • The Economist, Magistern
  Nystartad blogg som redan skrivit mycket intressant och inlägget om The Economist får mig sugen på att prenumerera själv.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

 1. ”Nystartad blogg som redan skrivit mycket intressant och inlägget om The Economist får mig…” Att vad? Önska dig en gåvoprenumeration? :D

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!