Intressanta länkar, vecka 32

 • Stå upp för era åsikter, Egmont, SvD
  Nå, jag tycker nog det kan vara okej att uttrycka åsikter i serietidningar för barn, det var främst sättet jag reagerade på.
 • E-böcker kan slå stort i höst, SvD
  Jag har ingenting emot e-böcker, egentligen, däremot vill jag inte att de ska ersätta vanliga böcker, snarare att de ska komplettera varandra.
 • Klas Östergrens gangstrar blir tv-serie, DN.se
  Jag har ännu inte läst något av Klas Östergren, men jag tycker det är ballt att det kommer ytterligare en uppföljare och den här gången i helt annan form. Fler borde självmant flytta sig över formgränserna på det sättet.
 • Star Wars Rap, Youtube
  Efter att ha sett på tok för mycket Star Wars kan jag inte låta bli att länka till denna lilla pärla, en klassiker. ”It’s not the east or the west side.” ”No, it’s not.” ”It’s not the north or the south side.” ”No, it’s not.” ”It’s the dark side!” ”You are correct!”
 • Attrapp (pdf)
  Jag är inget fan av att slappa på jobbet, men den här dokumentattrappen som ska göra att man ser lite viktigare ut är faktiskt väldigt rollig.
 • Jonas Thente: Thone Jestan ryter till. Nu får det vara nog med pseudonymer., DN.se
  Jag är beredd att hålla med Thone Jestan, jag är rätt trött på pseudonymer som ska knäckas. Det finns flera poänger med pseudonymer, men att göra det till någon gissningslek är inte en av dem.
 • Strage: Många svenska filmtitlar är fortfarande ”lost in translation”, På stan.nu
  Förutom att Fredrik Strage är riktigt skön har han definitivt en poäng. Och han tar upp mitt favoritexempel: Equilibrium som blev Cubic. Det borde vara dags att sluta översätta filmtitlar någonstans nu, ungefär.
 • Modest Mouse King Rat, Directed by Heath Ledger, Youtube
  Heath Ledger började visst regissera en musikvideo åt Modest Mouse och här är resultatet (en liten stund i alla fall, den kan mycket väl bli borttagen snart). Det är en skön låt och en riktigt ”härlig” musikvideo som sannolikt ska tolkas allegoriskt.
 • En miljon svenskar på Spotify, Dagens media
  Spotify är en bra tjänst och ju fler som ansluter sig desto fler artister borde vara benägna att lägga upp sin musik där. Det känns bra att tjänsten används och stadigt ökar.
 • Ackerfors.se
  Slutligen något som kanske inte är så intressant, men likväl bra. Jag har haft domänen ackerfors.se i besittning väldigt länge. Främst har jag använt den som mail, men nu har jag äntligen tagit tag i det och gjort en samlingssida för mina och övriga familjemedlemmars bloggar. Och jag är nöjd, tack vare TDH som jag konsluterade (och vars design jag använder) blev sidan precis som jag ville ha den. Jag är grymt nöjd.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!