Intressanta länkar, vecka 31

Det blir en stor och märklig kompott länkar den här veckan. En del Disney, en del fildelning, en del åtal, en del reklam och en del Michael Jackson.

 • Tre olika sätt att använda ett betalnummer för att tjäna pengar på din webbplats, 8-16
  Förra veckan skrev jag om donationer, nu handlar det som SMS-donationer: vore det något som skulle passa här? Typ ”Gillar du det här inlägget, skicka ett sms till XXXXX och skänk en tia till mig”. Jag vet inte, men jag överväger att testa.
 • Missing, Threadless
  De har många hårda t-shirtar på Threadless, och den här tillhör de hårdaste. Skön bitter attityd.
 • Dell reaches out to female consumers and fails horribly, Neoseeker
  I Dells kampanj riktad mot kvinnor känns det som om de är fast i 50-talets bilreklamer (”Så enkel att till och med din fru kan köra den!”).
 • Disney lanserar tevekanal för pojkar, DN.se
  Det behövs knappast en kanal med bara ”pojkäventyr”. Sluta befästa könsroller och börja hjälpa barnen vidga sina vyer.
 • U2:s scen för stor för miljön, DN.se
  Tyvärr är det ju så, oavsett om det är U2 eller Madonna så kostar turnéer per flyg på miljön och kanske borde just U2 (trots arenarockstämpeln) överväga ett mer miljövänligt sätt att ta sig fram för att inte framstå som hycklare. Oavsett hade jag velat se konserten.
 • Åtalad yngling slår tillbaka mot musikindustrin, DN.se
  Oavsett vad man tycker om fildelningen gör nog skivbolagen sig en björntjänst när de kräver mångmiljonbelopp av privatpersoner. Inte nog med att de då framstår som omänskliga, de försöker räkna på vilken skada som gjorts och sätter skadeståndet därefter. Något vanskligt, kan tyckas.
 • Stor advokatbyrå företräder ”Bananas!*”, DN.se
  Fredrik Gertten får hjälp och jag hoppas de sparkar rumpa med Dole, här är en riktig David mot Goliat.
 • Kalle Anka KO-anmäls för piratserie, DN.se
  I tidnings-DN visade de en hel sida ur det aktuella numret och det hela andades väldigt mycket propagandaserie från 30- och 40-talet. Visst ska barn informeras om hur saker ligger till, men inte på ett – för en vuxen – uppenbart vridet sätt.
 • E.M.D:s namn ”stulna” av regissör, SvD
  Klockrent. Hade inte hört talas om skådespelet, men nu blir jag till och med sugen att se det…
 • Apotekets reklam skrämmer tiotusentals datoranvändare, Dagens medicin
  Och antalet ökar visst, men ärligt talat, borde man bry sig om en facebook-grupp? Nog för att reklamen inte är så inbjudande men det är bara en reklamfilm. Se på Scandic-reklamen istället.
 • [OFFICIAL] Michael Jackson Dance Tribute – STOCKHOLM, Youtube
  Det här är grymt snyggt och en värdig hyllning till Michael Jackson. Bounce är inte alltid superspännande, men här gjorde de allt rätt.
 • Jag ska dö. Du också., Bloggvärldsbloggen
  Jag har själv funderat på vad som kommer att hända med min internetnärvaro om jag trillar av pinn innan internet kraschat eller jorden gått under. Det är intressant och förtjänar definitivt eftertanke och kanske ett eget inlägg.
 • Hur mår bloggarna?, DN.se
  Nå, orkar man inte läsa bloggarna är man knappast intresserad av hur de som skriver mår. Och bloggarna är knappast homogena vilket gör dylika mätningar märkliga. ”Orden värderas på en glädjeskala […] kyrka och pannkakor ger höga lyckosiffror” stämmer knappast om kyrkor och pannkakor är det värsta personen vet.
 • Johan Croneman: Marianne Samuelssons ångrar inte det hon sa, men hon ångrar att hon sa det på band, DN.se
  Jag är inte särskilt insatt i affären, men fenomenet känns igen. Det är ju inte sina fiffel personerna ångrar utan att de blev påkomna.
 • Musse Pigg tar upp jakten på piratkopierare, DN.se
  Nu har jag inte läst Musse Pigg-serien, men av artikeln att döma verkar det här något mer subtilt. Roligt att man kan få jobb av storfilmsdirektören om man piratkopierar.
 • ”Seinfeld”-gänget återförenas i tv, SvD
  När jag först läste rubriken tänkte jag ”åhnejfyfanlåtliketligga” men lyckligtvis handlade det om ett kort (förmodligen inte särskilt djupgående) metafiktivt inslag i en annan serie. Då lät det helt plötsligt roligt.
 • De kan ersätta Jackson, SvD
  Jag är mest nyfiken på om det kommer att bli några hyllningar till Michael Jackson på konserterna. Annars tror jag de som velat se popkungen blir lätt besvikna av att se Whitney Houston. Faktiskt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

 1. Totalfail xD Oh Dell. Jag kan knappt tro det.

  Men hands down – Della är, till skillnad från Dells vanliga hemsida, så lättnavigerad att till och med min pappa skulle kunna använda den!

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!