Intressanta länkar, vecka 16

 • Odysséen twittrad, Bild
  Rätt rolig analys av både Homeros Odysséen och av fenomenet twitter.
 • Prylsug efter döda storheter, SvD
  Jag erkänner villigt att jag inte riktigt förstår mig på det här prylsuget efter saker döda kändisar haft. Större stöldrisk, mindre användbart och mer slitet. Men å andra sidan är jag inte mycket för prydnad för prydnadens skull.
 • Arbetslös bloggare kräver besked om a-kassa, DN.se
  Det verkar ju inte så himla lattjo om A-kassan börjar blanda ihop eventuella fritidsintressen med något som faktiskt genererar pengar. De kanske till och med bör uppmuntra det som ett sätt att stärka sitt varumärke på arbetsmarknaden.
 • Kungens hund fick inte heta Ali, Sydsvenskan
  Man kan knappast kalla det nyhet, såhär efteråt, men lite roligt är det. Den kunde gott fått heta Ali tycker jag nog.
 • Sjuttioåttonde, Krysantemum.se
  Min syster är sunt arg, och främst beundrar jag att hon har energin att vara engagerad.
 • Lars Winnerbäck och andra kända svenska rollspelare, Piruett.se
  Jag kan tyvärr inte bidra till kändisregistreringen, men lite roligt är det allt. Alla var vi nördar i början. Eller?
 • Jorden Runt på 8 Böcker – Avfärd, Lyrans noblesser
  Att bredda sin läsningsdemografi är aldrig fel. Lyran har dragit igång en världsomsegling med åtta litterära anhalter som alla verkar spännande.
 • Långfilmer mot Youtube, DN.se
  Långfilmer på youtube konkurrerar knappast med mer kvalitativa visningsformer, men det är banne mig ett riktigt bra steg i rätt riktning.
 • Arctic Monkeys har nya skivan klar, SvD
  Spännande nyhet, inte bara för att Arctic Monkeys är sköna utan också för att se om de väljer liknande marknadsföring som senast. Det vill säga via fri spridning.
 • Forna tiders fildelning, SvD
  En rolig fildelarhistorisk genomgång om hoten mot kulturen. Såhär i retrospekt antar jag att någon borde ha något att lära, men vad vet jag?
 • Journalistiken får allt mindre betydelse, SvD
  Jag tycker det är intressant, diskussionen om dagstidningar mot bloggar. För än så länge är vi fortfarande i en situation där journalister får tillgång till saker privatpersoner inte når och så länge det är så spelar journalisterna roll. Det är svårt att syssla med grävande journalistisk som hobby.
 • Ingen fortsättning för SVT:s ”Grillad”, DN.se
  Avdelning: Det är kanske lika bra…
 • Nytt köttben till Wow-spelarna, DN.se
  Jag tror jag måste börja filtrera bort nyheter om World of Warcraft för varje gång jag läser om det blir jag mer sugen på att återuppta spelet…
 • The Pirate Bay dömda till ett års fängelse, DN.se
  Andra har redan skrivit mer och bättre om det än vad jag orkar, men då är första kapitlet avklarat. Slutstriden blir väl kanske i Europadomstolen, kan man anta.
 • Vill tingsrätten stänga ner internet?, SvD
  Japp, domen får märkliga konsekvenser. Om man ska vara konsekvent.
 • Tingsrätten: Bittorrent-trackers är lagliga!, hannes2peer
  Inlägget i sig kanske inte är bäst, men det sammanfattar The Pirate Bay-domen lysande: ”Underförstått är alltså The Pirate Bays bidrag obetydligt, enligt tingsrätten. Om obetydligt bidragande till upphovsrättbrott är tillräckligt för att få ett år i finkan, då borde ju… Vafan. Asså vafan!”
 • Dalai Lama möter varmkorvförsäljaren, Bild
  Jag är inte ett stort fan av pratbubblehumor, men den här var väldigt fnissig.
 • Hitler på auktion, DN.se
  Så himla spännande som konstnär är inte Adolf Hitler, men jag antar att namnet kommer trissa upp summorna bra högre än €3 500. ”Och i salongen har jag en äkta Hitler, precis bredvid Bruno Liljefors.”
 • Joyce Carol Oates i Babel, SVTPlay
  Jag har tyvärr inte läst något av Joyce Carol Oates, men hon verkar oändligt sympatisk (även om jag inte håller med om allt hon säger). Någon som har något tips på en Oates bok som inte är alltför lång?

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!