Artikellista inför samling

Hej!

Har jag skickat den här länken till dig beror det på att jag litar på dig, tycker att din åsikt är värdefull och skulle behöva din hjälp.

Jag har en idé om att göra en bok med några favoritartiklar från de jag publicerat här. Att välja ut dem själv skulle kännas svårt även om även jag såklart har favoriter bland de jag skrivit. Här kommer du in.

Jag skulle önska att du valde en artikel (för att ”underlätta” har jag listat de som skulle kunna vara aktuella, har du favoriter utanför dessa får du säga till) och beskrev varför du tycker om just den. Det behöver inte vara långt, men jag vill att det ska vara ärligt. I boken trycker jag sedan ditt omdöme tillsammans med ditt namn ihop med en, ifall behov finns, omarbetad version av artikeln. Låter det okej?

I så fall, skicka ett mail, meddelande eller på annat sätt signal om vilken artikel du väljer tillsammans med det omdöme. Det får vara nästan hur kort eller långt som helst och tycker du det är svårt att formulera kan jag hjälpa till, men jag vill ändå att det ska vara din personliga åsikt som styr.

Någon deadline finns inte och jag förväntar mig inte att du ska läsa igenom alla artiklar utan hoppas att du kanske redan har någon eller några som gjort större intryck på dig. Är det så att du inte har någon artikel du kommer att tänka på, inte känner att du kan eller av någon annan anledning inte vill är det förstås helt okej!

(Vissa texter är, trots att de finns med i listorna nedan, inte aktuella. Det är sådana som ingår i andra sammanhang (”Kung Bores dilemma” och ”Om att inte skriva” till exempel), sådana som inte står på egna ben, är av nyhetskaraktär eller så gamla och off att jag helt enkelt inte kan stå för dem (de borde nog egentligen avpubliceras). Fråga om det verkar osäkert.)

Tack på förhand!

Hittills valda:
Om att förlora en bror
Om att låta trollet spricka i solen
Om två månader i Sydamerika
Om min söndermark
100000
Titivil, eller Allt det som aldrig blev sagt
Andrées luftfärd
Om pengars och människors värde
Om tre kvinnliga historiska diktare

Artiklar

Betraktelser

Essä

Personligt

Skönlitterärt

Video