Mitt sommarlov

Mitt sommarlov
Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Då är man ledig hela långa dan
Och alla människor vill ut på landet
Och nästan ingen vill gå kvar i stan

Mitt sommarlov
Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Med bad och sol och jordgubbar och glass
Tänk när man springer barfota i gräset
Och humlor surrar kring i solens gass

Och jag ska önska mig många soliga dagar
Så det blir varmt i vattnet i vår vik

Mitt sommarlov
Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Med alla blommorna på grönan äng
Man står och ser på hästarna i hagen
Och vet att inget är som sommaren
Och vet att inget är som sommaren

Anita Hegerlands sommarklassiker är sedan en tid tillbaka min ringsignal på telefonen. Jag erkänner villigt att jag längtat till sommaren och värmen – förmodligen mer än Anita själv gjorde när hon spelat in låten. I nio månader har jag gått och frusit så nu jäklar ska det njutas!

Sedan ett par dagar tillbaka så har jag sommarlov. Skönt! Visserligen tycker jag att skolan varit rätt bra under läsåret som gått, och jag är riktigt nöjd med mitt val av Kulturvetenskap. Det är intressant och känns användbart på ett icke-karriärmässigt sätt. Det ska bli intressant att se vad framtida terminer har att ge. Ett halvår till är ju basblock och sedan är det ett och ett halvt år fördjupning. Vet inte vilket jag ska fördjupa mig i heller – litteratur, konstvetenskap eller filosofi. Definitivt inte historia dock.

Vad ska jag göra i sommar då? Det är rätt mycket, trots att jag inte fick något jobb.

Till en början med så var jag ju tvungen att få inkomst någonstans ifrån, så jag tänkte att man kan låna lite mer pengar av CSN. Jag ska nämligen studera på distans på Växjö Universitet. Jag hittade en kurs som verkade intressant – Att skriva historiska romaner 15 hp. Jag kanske inte kommer skriva historiska romaner just därför, men jag tror att det kan vara vettigt om man vill författa romaner som använder historiska element.

Sen ska jag ju flytta igen. Den här gången ska jag flytta ihop med min flickvän, vi ska dela på en tre-rummare och det ska bli riktigt trevligt. Vi har redan börjat städa och packa lite, även om flyttlasset inte går förrän under juli. Dessutom håller vi på att fräscha upp lite möbler, bland annat en tv-bänk, en soffgrupp och mitt datorbord. Tror det kommer bli stor skillnad.

Jag har ett par kreativa projekt, dels tänkte jag se över min novellsamling, Budgivning, och fixa till de saker som behöver fixas till. Vill någon läsa och kommentera går det bra. Målsättningen är ha den till försäljning via Lulu.com innan sommaren är slut. Jag tänkte dessutom försöka skriva om inte klart så åtminstone lite grann på Svarta kråkor, svarta fanor eller vad mitt profetrollspel nu ska heta. Dessutom har vi på Kaleidoskop ett nytt projekt som ska göras under sommaren.

Det blir fullt upp med andra ord, men jag hoppas jag kan få tid över till lite slappande också. Förhoppningsvis kommer Yasylum få ett uppsving (och ännu mer förhoppningsvis: tillbaka sitt gamla innehåll).

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52 (eller köp en bok från bokönskelistan åt mig). Tack! <3

Första besöket?

På Ackerfors.se finns över 1 600 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Relaterat

3 Comments

  1. Av de möjliga fördjupningar du har att välja mellan har jag fått intrycket att filosofi är den som är mest generellt applicerbar till olika områden.

    I och med att den avancerade utbildningen mest handlar om att uppvisa förmågan att logiskt resonera sig fram till slutsatser och ta åt sig information tror jag filosofi är strået vassast.

    Vore jag du skulle jag även framhäva den kreativa sidan och äventyren på den sidan.

    –Kalle syo-konsulent

  2. Snigel: Det kan tänkas. Och det vore jättebra om du ville kolla. Det är inte superbråttom än, för jag har lite annat att skriva också.

    Kalle: Filosofin är förmodligen mest mångsidig, men valet hänger nog främst på vad jag vill göra efter utbildningen. Ska jag söka jobb med en gång kanske filosofin är vettigast, vill jag plugga högre kurser så fungerar vilken som av dem (och då hade historia förmodligen varit vettigast). I dagsläget funderar jag på att ta ett program till efteråt, typ KSM eller något annat roligt. Växjö universitet har ett distansprogram om Kreativt skrivande som verkade intressant. :) Vi får se lite.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!