Jennifer Staten

Originaltitel: Jennifer Government
Författare: Max Barry
Översättare: Kjell Waltman
Utgivningsår: 2005
Originalspråk: Engelska
Förlag: Onsdag
ISBN: 91-975433-0-6

”En thriller om en verklighet alltför nära dig” är den flashiga texten som står på framsidan, och jo, nog är det allt för nära alltid.

Boken heter Jennifer Staten. En konstig titel, men ändå inte särskilt konstig titel.
Boken handlar egentligen om ett dussin personer vars öden sammanflätas till en kaotisk röra med en person som nav – Jennifer Staten. Jennifer är en statsagent i en värld där allting styrs av kampen mellan US Alliance, Team Advantage och Staten. Eller egentligen är det den omfattande kapitalismen som styr. Att synas är marknadsföring och allting börjar med en hemsk reklamkampanj.

Miljöerna är intressanta. Det känns som om det skulle kunna vara idag, igår eller imorgon. Egentligen är inte läget så hopplöst som det gärna framställs i andra science fictionromaner. Det är egentligen bara annorlunda, och inte särskilt mycket. Alla människor har sitt företagsnamn som efternamn, därav Jennifer Staten.
Intresant och inspirerande.

Språket och flytet är väldigt lättsmält. Det är vardagligt och ger bra bilder av vad som händer. En lättläst bok som jag tror man kan klara utan problem, även om man inte har det alltför lätt med läsningen i vanliga fall.
Och det är värt att försöka. Jag gillade boken skarpt. Den var annorlunda och presenterade något spännande och nytt som jag inte läst tidigare.
Så… Ja… Läs den när ni skaffar er en möjlighet.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52 (eller köp en bok från bokönskelistan åt mig). Tack! <3

Första besöket?

På Ackerfors.se finns över 1 600 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Relaterat

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!