Eight Legged Freaks

Originaltitel: Eight Legged Freaks
Regissör: Ellory Elkayem
Manus: Ellory Elkayem, Randy Kornfield och Jesse Alexander
Språk: Engelska
Land: USA och Australien
År: 2002
Längd: 99 långa minuter

Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar på Eight Legged Freaks. Jag hade hört en del om den, men trodde – av titeln att döma – att den var mer komedi än… Dålig. Naivt, jag vet.

På grund av giftiga utsläpp i en liten gruvhåla muterar spindlarna i en stor samling. Från att ha varit små, äckliga spindlar blir de enorma och enormt äckliga spindlar. Lyckligtvis finns det folk i staden som är mer än villiga att kämpa mot de åttabenade missfostren.

Återigen (precis som i Hajen med flera) är det djur som är skurkarna och precis som då är det en riktigt tråkig idé. Här är det ännu fånigare i och med att de inte ens försökt anstränga sig att göra det bra.

Jag kanske missar intentionen med Eight Legged Freaks, men är den inte planerad att vara såhär in i minsta detalj så är det verkligen dåligt. Även skådespeleriet är genomuselt. Å andra sidan kanske man inte kan förvänta sig annat av Kari Wuhrer och David Arquette och Scarlett Johansson får väl anses vara för ung för att ha någon skuld i detta fatala misslyckande.

Rekommendationen är enkel: Undvik skräpet.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52 (eller köp en bok från bokönskelistan åt mig). Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!