Chicken Little

Originaltitel: Chicken Little
Regissör: Mark Dindal
Manus: Robert L. Baird, Steve Bencich, Ron Friedman och Dan Gerson
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2005
Längd: 81 minuter

Åh, ännu en film i raden datoranimerade filmer om djur. Frågan är dels om det var värt ytterligare en, dels om de någonsin kommer ge sig…

Efter att Chicken Little (Zach Braff) orsakat allmän panik och påstått att himlen håller på att ramla ner har han setts som en snudd på byfåne. Han blir retad i skolan och retad utanför.
En dag bestämmer han sig för att ordna till sitt rykte och sluta göra sin pappa besviken. Han går med i stadens baseballag. Han får givetvis ingen speltid, förrän det är absolut nödvändigt. Då gör han succé och allting är frid och fröjd.
Fast en dag ramlar en bit av himlen ner och historien ser ut att upprepa sig.

Redan från början känns Chicken Little annorlunda jämfört med de andra datoranimerade Disney-filmerna. Humorn är djärvare och lite brutalare, men ändå nog sansad för en ung publik.
Jag tycker om den ”hårdare” humorn som de tagit till i den här filmen, och jag kom på mig själv med att sitta och skratta åt alla elaka skämt där jag satt i min ensamhet.
Med största sannorlikhet är det det som räddar filmen från att ramla i samma fak som de andra liknande filmerna.

I övrigt är det inte mycket att nämna. Filmen är inget utöver det extra förutom just för humorn och det är just den som är anledningen till att jag rekommenderar Chicken Little till alla som känner för att se en skön ny komedi.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52 (eller köp en bok från bokönskelistan åt mig). Tack! <3

Första besöket?

På Ackerfors.se finns över 1 600 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Relaterat

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!